Поради та хитрощі для туристів з інвалідністю

Поради та хитрощі для туристів з інвалідністю
Поради та хитрощі для туристів з інвалідністю

Багато хто з нас хоче знову повернутися до подорожей, однак авіапереліт буде дещо складнішим, якщо Ви маєте травму спинного мозку. Але це можливо, якщо Ви підготуєтесь і поглянете на речі ширше. Ось кілька порад, щоб зробити політ із травмою хребта максимально комфортним.

Підготуйтесь до авіаподорожі ✈️

Попри те, що авіаперельоти можуть бути трохи складними для пасажирів з інвалідністю, як на внутрішніх, так і на міжнародних рейсах, можна легко пройти через цей процес, якщо заздалегідь підготуватися та дотримуватися здорового глузду. Будьте готові взяти на себе всі ризики, пов'язані з подорожжю. Дуже важливо знати всі тонкощі кожного кроку і бути готовим заздалегідь. Надаємо контрольний список, який допоможе Вам орієнтуватися в процесі посадки.

У кожного свій чек-лист, але цей перелік містить все необхідне:

  1. Оформлення документів: ліки, ваучери на таксі.
  2. Обладнання: крісло колісне, гелеві акумулятори, акумулятори для підйомника, дозвільні документи.
  3. Інформація: норма багажу, медичні довідки.
  4. Особисті речі: засоби від інтоксикації, міжнародна валюта (на чайові та дрібні витрати).

Беріть з собою дрібні речі, такі як підлокітники та підніжки, або все, що може випасти з крісла, і розмістіть їх як ручну поклажу. Це може здатись додатковою завадою, проте такий підхід допоможе уникнути незручностей, коли Ви прибуваєте на місце призначення і виявляєте, що деякі елементи Вашого крісла відсутні або пошкоджені. Це може здатись працездатним завданням, але очікування на ремонт забере ще більше часу під час подорожі між містами або в іншій країні.

Користуйтесь спеціальною подушкою для сидіння в літаку💺

Щоб запобігти пролежням, краще взяти з собою в салон свою протипролежневу подушку, яку можна використовувати на сидінні літака.

Оптимальне використання туалету під час польоту 🚽

Ще одна порада, полягає у плануванні використання туалету під час польоту. Це передбачає, обмежування від надмірного споживання води. Перед кожним польотом, робіть перерву на підготовку до польоту, щоб мінімізувати відвідування туалету.

Легкодоступність в дорозі: як організувати речі у сумці для зручності🎒

Тримайте під рукою: медичні документи, ручки, блокноти, паспорти, ліки, засоби для гігієни, телефони та одяг (повинні бути легкодоступними). Якщо Ваша сумка знаходиться в верхній частині салону, Вам буде важко дістатися до речей. Тому тримайте речі, які Вам регулярно потрібні, на відстані витягнутої руки. Завжди майте при собі рюкзак з усіма необхідними речами. На довгих міжнародних рейсах у Вас буде час, щоб дістати другорядні речі.

Складність подорожей та трансферів до аеропорту: як уникнути стресу 😌

Подорожі та трансфери з та до аеропорту є складними для більшості людей - і це часто стосується людей у візку! Завчасна підготовка дозволить оптимізувати ці складні процеси для безперешкодної подорожі без стресу. Завжди пам'ятайте про: дорогу до аеропорту, пересадки, трансфер з аеропорту, різницю між місцевим та міжнародним часовими поясами та про обмін валют. Намагайтеся мати додатковий час на переїзди між місцевими та міжнародними аеропортами.

Загалом, будьте максимально підготовленими та пам'ятайте, що терпіння - це перевага. 💪