Правильно підібране взуття – важлива складова здоров'я!

Правильно підібране взуття – важлива складова здоров'я!
Правильно підібране взуття – важлива складова здоров'я!

Після травми одна з останніх речей, про які думає користувач коляски - взуття. Але ступні вимагають такої ж уваги, як і все тіло.

Деякі люди обирають ортопедичне взуття, деякі люди вважають, що в цьому немає необхідності. Тут все вирішують особисті уподобання людини і рекомендації лікаря. У взутті для користувача коляски є деякі відмінності від звичайного взуття. Швидше за все, старе взуття буде доставляти дискомфорт.

Тому, перш ніж взуватися, є нюанси, які потрібно знати:

Загальним ускладненням у людей з травмою спинного мозку є набряки і це, перш за все, зустрічається в нижніх кінцівках. Набряк виникає, коли паралізовані м'язи не здатні перекачувати кров і вона затримується в тканинах.

Через це взуття повинне бути на розмір або два більше ніж те, що надягали до травми. Навіть якщо не потрібне взуття більшого розміру вранці, то протягом дня і до вечора набряк може з'явитися.

Одягаючи нову пару взуття, не залишайтеся в ній на весь день. Максимум - 30 хвилин. Після закінчення цього періоду зніміть взуття і огляньте свої ноги. Не повинно бути ніяких плям, почервоніння або подразнення. Зверніть увагу на щиколотки, п'яти і пальці ніг. Потрібно продовжувати це робити кожен день, додавши додаткову годину, до тих пір, поки час носіння взуття не досягне 12 годин. Якщо під час цього процесу виникли набряки або пошкодження необхідно припинити носити цю пару взуття та звернутися до лікаря для консультації. Спробуйте ще раз, використовуючи взуття більшого розміру або взуття іншого стилю. Як тільки процес підбору закінчиться, Ви будете вже добре розуміти, який тип взуття підходить і якого типу слід уникати.

Зовнішній вигляд взуття повинен бути вторинним по відношенню до їх розміру, зручності, повітропроникності і гнучкості. Взуття з м'якої шкіри або тканини буде краще, тому що воно не буде надавати сильного тиску на шкіру. М'які, дихаючі тканини, на відміну від жорсткої шкіри або вінілу, допоможуть запобігти потовиділенню, яке може сприяти подразненню шкіри. Для запобігання травмам важливо тримати ноги чистими та сухими.

Обмежена чутливість і рух в ногах можуть ускладнити відчуття, що взуття незручне, тому легко отримати травму, навіть не помітивши. Пам'ятаючи про ці прості речі можна запобігти проблемам та зберегти здоров'я ніг.

Команда "ВАШЕ ЗДОРОВ'Я ТРЕЙДИНГ" завжди до ваших послуг!