Рекомендації з обслуговування батарей крісел колісних з електроприводом

Рекомендації з обслуговування батарей крісел колісних з електроприводом
Рекомендації з обслуговування батарей крісел колісних з електроприводом

Купуючи електроколяску, кожен користувач звертає увагу на значення максимального запасу ходу крісла колісного, яке вказує виробник. Але іноді реальні показники пробігу електроколяски на одному заряді акумуляторів виявляються нижче. Чому ж так відбувається?

Нижче ми наведемо деякі рекомендації з обслуговування батарей крісел колісних з електроприводом та приклади факторів, які впливають на ці показники.

Важливе зауваження: будь ласка, майте на увазі, інформація, що міститься в цій статті, належить до конкретних типів батарей, а саме Gel і AGM. Це не відноситься до типів WET або технології батарей літій-іонних.

Поверхня й властивість ґрунту:

Тверда поверхня зменшить споживання енергії. З іншого боку, пересування на м'якій, нерівній, грубій або слизькій поверхні збільшує споживання енергії.

Тиск повітря в шинах:

Низький тиск повітря в шинах збільшує опір і розгойдування. Зниження тиску на 1 бар, може, привести до зниження дальності пробігу на 20%.

Активні елементи:

Наведені в дію опції (такі як нахил, відкидання спинки або функція гальма) споживають енергію акумулятора. Часте використання цих опцій знижує дальність пробігу.

Ємність акумулятора:

Визначає потужність, доступну для управління кріслом колісним. Низький заряд, низька температура та подовжений термін експлуатації є факторами, що знижують дальність пробігу. Таким чином, є деякі «За» та «Проти» щодо обслуговування батареї

«За»:

  • Заряджайте батареї, навіть якщо вони не використовуються.
  • При щоденному використанні крісла колісного, заряджати батареї потрібно теж кожен день. Навіть, якщо крісло колісне не використовується тривалий час, то вона в будь-якому випадку має потребу в регулярній зарядці.
  • Заряджатись батарея повинна не менше неперервних 16 годин в місяць (МІНІМУМ), якщо крісло колісне в цей період не використовувалось.
  • Рухайтесь з постійною швидкістю, якщо це можливо.
  • Тримайте тиск повітря в шинах відповідно до вимог.

«Проти»:

  • Не робіть непотрібних поворотів.
  • Уникайте непотрібних навантажень.

Правильне використання може продовжити їх життєвий цикл за рахунок повного заряду, правильного зберігання при низьких температурах, уникаючи замерзання і повного розряду батарей.