Що таке розвал коліс у кріслі колісному? Яке це може мати для Вас значення?

Що таке розвал коліс у кріслі колісному? Яке це може мати для Вас значення?
Що таке розвал коліс у кріслі колісному? Яке це може мати для Вас значення?

Розвал — це вимір кута коліс щодо поверхні землі. Якщо колесо повністю перпендикулярно землі, то вимір кута розвалу дорівнює нулю. Якщо відстань між колесами в верхній частині більше, ніж в нижній, то це негативний розвал, а якщо відстань в нижній частині більше, то це позитивний розвал коліс. Ми розглянемо другий варіант, оскільки найчастіше його мають на увазі користувачі крісел колісних, коли говорять про це. Термін розвал крісла колісного відноситься тільки до задніх коліс. Розвал коліс може поліпшити бічну стійкість, тому його часто застосовують на спортивних кріслах колісних. Він також може поліпшити й інші показники під час їзди. У більшості випадків у крісел колісних немає можливості відрегулювати розвал коліс вже після її виготовлення. Тому, якщо вам потрібне крісло колісне з певним ступенем розвалу, необхідно про це повідомити фахівцям ще в момент замовлення.

Переваги:

1. Чим більше розвал коліс в кріслі колісному, тим ширше воно стає в нижній частині. Ця додаткова ширина забезпечує більшу бічну стабільність. Таке крісло колісне робить найбільш швидкі повороти. Великий розвал коліс також позитивно впливає на м'якість їзди.

2. При більшому розвалі задніх коліс додатковою перевагою можна вважати більш природні рухи тіла користувача при натисканні на задні колеса під час руху на кріслі колісному. В цьому випадку площина крісла колісного ближче до плечей,що дозволяє менше напружувати м'язи плечового пояса при русі.

Недоліки:

1. Габарити крісла колісного стають ширшими в залежності від кута нахилу коліс (чим більше кут, тим ширше габарити). Це може ускладнити переміщення через дверні прорізи, отвори ліфтів або маневрування навколо меблів.

2. У деяких випадках зміни розвалу коліс можуть спричинити додаткові витрати.

3. При сильному розвалі потрібно також звертати увагу на тип і якість використовуваних шин, щоб уникнути їх нерівномірного зносу. У традиційній шині протектори розташовані в центрі. Коли такі колеса використовують при розвалі, то відбувається занадто швидке стирання бічних поверхонь. Щоб розв'язати цю проблему, необхідно купувати спеціальні шини, у яких протектори знаходяться на внутрішній стороні.

Сподіваємося, що дана тема виявилася цікава та Ви зможете нею скористатися, підбираючи собі нове крісло колісне.