Передні колеса крісел колісних: типи, важливість і як зробити правильний вибір?

Передні колеса крісел колісних: типи, важливість і як зробити правильний вибір?
Передні колеса крісел колісних: типи, важливість і як зробити правильний вибір?

Дуже часто при виборі крісла колісного, користувачі не приділяють належної уваги переднім колесам. Передні колеса крісла колісного грають важливу роль при пересуванні.

Фактично, більшість ударів або вібрацій під час руху, маневрування, припадають на передні колеса. Особливо це відчутно для користувачів, які не достатньо володіють технікою переміщення на кріслі колісному.

Вибір типу передніх коліс дуже важливий і повинен відповідати потребам користувача. Основні питання, на які потрібно відповісти спочатку:

1. Як і де Ви використовуєте крісло колісне?

2. Як часто Ви подорожуєте по нерівних поверхнях?

3. Чи використовуєте Ви крісло колісне більше в приміщенні або на відкритому повітрі?

4. Наскільки Ви володієте технікою переміщення в кріслі колісному?

Пневматичні колеса забезпечують користувачеві більш плавний хід, з амортизувальними властивостями по нерівних поверхнях. Однак, вони трохи повільніше і можуть, зрештою, вийти з ладу, і, отже, вимагають більш частого обслуговування. 

Литі колеса більш ефективні в русі на швидкості, але забезпечують менш плавний хід.

Тверді литі колеса менше поглинають удари, але в експлуатації служать набагато довше.

Найчастіше користувачі зупиняються на литих колесах, особливо це стосується активних колясок.

Перед вибором крісла колісного, Ви повинні визначитися з розміром коліс, оскільки вони бувають різних розмірів (від 2,75 до 8 дюймів). Маленькі передні колеса можуть потрапити в дрібні ямки та решітки, ускладнюючи пересування в кріслі колісному по нерівних поверхнях. У той час як колеса з великим діаметром мають кращу прохідність, але вони менш маневрові та збільшують вагу крісла колісного в передній частині, що позначається на ергономіці та балансі крісла колісного. Розмір передніх коліс вам допоможуть визначити фахівці служби сервісу.

Крім діаметра, литі колеса відрізняються по висоті та консистенції покриття. Наприклад, для активних крісел колісних Kuschall поставляються більш м'які колеса Comfort для початківців користувачів, або колеса Starec з більш твердим покриттям. Вони мають різну ширину, жорсткість, що впливає на тертя, поглинання ударного навантаження і маневрування.

Передні колеса, як і крісло колісне в цілому, потребують постійного догляду. Регулярні перевірки й технічне обслуговування можуть запобігти проблемам з підшипниками та передніми колесами до їх явної появи. Перевіряти необхідно на наявність забруднення, тріщин, пошкоджень і видимого зносу. Передні колеса потрібно перевіряти разом з вилкою. Якщо у Вас є які-небудь сумніви, зверніться за порадою до фахівця, який зможе Вам допомогти.