Наскільки широким має бути крісло колісне?

Наскільки широким має бути крісло колісне?
Наскільки широким має бути крісло колісне?

Перш за все Ваше крісло колісне має бути зручним. Тому потрібно приділити достатню увагу цьому питанню на місці придбання/отримання крісла колісного! Ви маєте пам’ятати, що саме Ви знаєте власне тіло краще за всіх і скоріше всього знаєте те, що Ваш консультант про Вас не знає. Наприклад, можливо нещодавно у Вас змінилася вага тіла та Ви відчуваєте, що є велика ймовірність, що Ваша вага знову зміниться найближчим часом. Тому буде правильно сказати про такі речі, коли Вам будуть підбирати крісло колісне, щоб Ваш консультант зміг врахувати це і відповідно виміряти Вас. Немає потреби замовляти нове крісло з “великим запасом”, якщо протягом шести місяців воно буде занадто тісним, або ж навпаки у Вас буде стільки зайвого простору, що Вам буде важко втримати рівновагу.

Окрім ширини Вашого візка на комфорт також впливає його фактична функціональність. Якщо крісло-коляска має занадто широке сидіння, то це неодмінно вплине на здатність ефективно штовхати своє крісло колісне. Кут під яким Ви тримали б привідні обручі, буде відрізнятись від того, якби Ви їх тримали, коли ширина крісла колісного була встановлена відповідним чином. Ці типи прикладів також можуть призвести до надмірного напруження певних м’язів і як наслідок до болю та дискомфорту.

Що трапиться, якщо ширина Вашого крісла колісного буде недостатньо широкою? Одним з рішень є прибирання підлокітників на кріслі колісному, щоб забезпечити додаткові можливості для різних маніпуляцій. Проте у цього методу є кілька серйозних недоліків: підлокітники є важливим захистом Вашого одягу від бруду з коліс. Також варто пам’ятати, що прибирати деякі частини Вашого крісла колісного не є безпечним і це варто робити лише за рекомендаціями медичного працівника чи Вашого консультанта, враховуючи Ваші побажання. Рішення про видалення підлокітників Вашого крісла колісного, не повинно прийматись легковажно (якщо звичайно їх легко вставити назад, чи вони не загвинчені повністю). Адже Ви одночасно зможете отримати сантиметри простору та втратити в тому, що будете псувати свій одяг.

Але цих запитань та проблем могло б і не бути, якби з самого початку крісло колісне було б правильно підібраним по ширині сидіння. Тому, будь ласка, приділіть цьому питанню достатньо уваги!