Вибір крісла колісного

Вибір крісла колісного
Вибір крісла колісного

ℹ️ Як вага впливає на Ваш візок?

Часто вага візка є основним критерієм його вибору. Адже полегшена рама може збільшити відстань, яку Ви можете подолати, полегшити рух по важкій місцевості, забезпечуючи при цьому більший захист від перенапружень, що виникають при постійному користуванні візком. Також легший візок більш зручний при транспортуванні та зберіганні, особливо якщо його постійно переміщують. Проте вага візка має бути поєднана з іншими перевагами. Особливо тими, що впливають на його рушійну силу та маневреність, адже невміло або погано налаштований візок може завдати додаткових труднощів. Полегшені та надлегкі крісла колісні є універсальним критерієм вибору, хоча існують інші важливі особливості, що впливають на вибір візка.

 

ℹ️ Що викликає різницю у вазі?

Матеріали та здатність швидко пристосовуватись до необхідних змін визначають відмінності між візками. Стандартні крісла колісні зазвичай сталеві, вагою від 15 кг, іноді можуть складатися, проте мають дуже обмежені налаштування. В той самий час легші візки виготовлені з алюмінієвих або сталевих сплавів, вагою 13-16 кг, переважно складаються та мають функцію налаштування підлокітників. Надлегкі візки важать 6-14 кг і найчастіше виготовляються з алюмінію аеро-класу з високим співвідношенням міцності до ваги. Саме тому вони не тільки легші, але й термін придатності у них значно довший, а отже вони більш економічно вигідні та прості в обслуговуванні. Окрім того, надлегкі візки часто можна індивідуально налаштувати, адже вони мають додаткові характеристики регулювання, які додають стійкості колясці.

 

ℹ️ Особливості

Особливості візків є численними, тому вибір найбільш відповідного для Вас є важливим для Вашого комфорту та зручності у використанні. На додаток до інших спеціальних потреб, враховуйте характеристики, що є найбільш важливими саме для Вас: коли Ви будете використовувати візок, як часто його необхідно буде зберігати без використання або транспортувати. Щоб зробити вибір, погляньте на додаткові функції налаштування кожної моделі, що потенційно можуть відповідати Вашим потребам. Додаткові аксесуари можуть додати ваги візка, тому при його розгляданні зверніть увагу наскільки присутність додаткових опцій може збільшити вагу візка.

 

ℹ️ Тип рами

Ключовим моментом у виборі може бути жорстка рама у порівнянні зі складаною або їх поєднання, які часто є в надлегких візках, тоді як легкі моделі часто складаються. Жорсткі рами є найлегшими, надійними та ефективними, але з ними крісло-коляска не може складатися звичним методом колесо до колеса. Складана рама є більш транспортабельною, проте може бути трохи важчою та має певні обмеження у застосуванні при керуванні візком, що впливає на комфорт при постійному або тривалому використанні. При виборі візка Ви також повинні врахувати легкість механізму складання, як за складністю, так і за кількістю потрібної сили для складання візка. Кожен тип рами має переваги, які необхідно враховувати разом з іншими характеристиками крісла-коляски, такими як наявність регульованої спинки візка, підлокітників, ручок, функцій швидкого розблокування задніх коліс та зміни положень коліс. Аксесуари, що знімаються з візка, також можуть зменшити вагу для підйому або зберігання.

 

ℹ️ Дослідження

Ідеальне крісло колісне пристосоване для кожного: може враховувати необхідні зміни застосування, є довговічною та максимально легкою. Ці особливості є основними для розробки надлегких візків і дослідження показують, що правильно сконструйовані надлегкі коляски підвищують рівень функціонування, зменшують вторинні ускладнення, мають довший термін експлуатації та є більш економічно вигідними за стандартні моделі візків.

 

ℹ️ Приклад моделі

Надлегкі коляски Kuschall – чудовий приклад, який відповідає рекомендаціям щодо візка з великою кількістю налаштувань, мінімізуючи при цьому його вагу. Він пропонує складану раму, що забезпечує майже ту саму стабільність як і в багатьох повністю жорсткорамних моделей, при цьому має легку систему складання. Особливості включають налаштування висоти сидіння, спинку, що має механізм складання та зміни кута нахилу, регульовані підніжку та ручки, а також карбонові бризковики. Алюмінієва рама та легка оббивка роблять вагу візка 10,1 кг, що може бути зменшена завдяки швидко знімним частинам до 7,2 кг для легкого транспортування.