Типи обручів для крісел колісних

Типи обручів для крісел колісних
Типи обручів для крісел колісних

Не всі обручі для задніх коліс крісел колісних є однаковими. Тип обруча може суттєво впливати на ваш комфорт та здатність рухатися. На даний момент існує кілька типів обручів для задніх коліс, які ми розглянемо.

Різниця між обручами пов'язана з формою та покриттям, які впливають на тривалість експлуатації, вагу та вартість.

🔵 Форма: Стандартні обручі - це круглі трубки діаметром близько дюйма або менше. Вони досить легкі та зазвичай "безкоштовні" (тобто такі обручі входять до стандартної комплектації та за них не потрібно додатково платити). Зазвичай такі обручі виготовляють з алюмінію та не мають жодного покриття.

Альтернативною формою є ергономічний еліпс (витягнутий круг). "Ергономічний" в цьому випадку означає, що він краще підходить та викликає менше навантаження на зап'ястя. Такі ергономічні обручі трохи більші та важчі за круглі, але ними значно зручніше користуватися. Зазвичай за такі обручі доводиться додатково платити.

🔵 Покриття: Стандартні круглі обручі без покриття викликають менше тертя. Вони менше натирають та не залишають чорних плям на шкірі. Але слід мати на увазі, що менше тертя ускладнює людям зі слабкими зап'ястями отримати достатнє зчеплення з колесами, що може бути проблемою при управлінні коляскою.

Люди зі слабкими кистями зазвичай потребують додаткового покриття на обручі. Це покриття може бути силіконовим, гумовим або з іншого подібного матеріалу - залежно від виробника. Також у таких випадках можуть використовувати додаткові гумові насадки на стандартні обручі для покращення зчеплення. Додаткове покриття обручів задніх коліс забезпечує певну ізоляцію, таким чином більш комфортними при екстремальних температурах.

🔵 Вага: Немаловажним фактором при виборі обруча є вага. Звичайно вага обручів також впливає на загальну вагу коляски, як додаткових аксесуарів, що входять до комплектації крісла колісного. Вага пари стандартних алюмінієвих обручів становить приблизно 630 грам, силіконових - 1100 грам, титанових - 808 грам, карбонових - 700 грам. При виборі обручів для коляски дуже важливо комплексно оцінювати свої можливості та потреби. Так може здатися, що якщо стандартні алюмінієві обручі не потребують додаткової оплати та важать практично менше, то це оптимальне рішення, але насправді це не завжди так.

Вище ми писали щодо обручів з додатковим покриттям для покращення зчеплення з обручем. Іноді такі обручі бувають єдиним можливим варіантом для керування коляскою (особливо при шийній травмі та відповідно слабкими кистями). Титанові обручі максимально довговічні: менш схильні до механічних пошкоджень (від зіткнення обруча з іншими предметами). Усі металеві обручі дуже чутливі до впливу температури. Карбонові обручі є максимально комфортними при різних температурах повітря, при цьому мають невелику вагу. Обручі Carbo Life handrims тепер доступні в нашому асортименті для крісел колісних Küschall.