Чи болить голова через дощ або магнітні бурі?

Чи болить голова через дощ або магнітні бурі?
Чи болить голова через дощ або магнітні бурі?

Біль в суглобах чи спині, втома, головний біль та підвищений тиск – приблизно такі симптоми відчувають люди, які залежать від погоди або ж відчувають метеозалежність.

Чи може електромагнітна активність викликати головний біль? 🤔

Класика метеозалежності – погане самопочуття через магнітну активність на Сонці. Електромагнітна активність там відбувається постійно, внаслідок цього процесу відбувається викид коронарної маси. І якщо вона досягає Землі, то починає взаємодіяти з магнітним полюсом нашої планети, що викликає полярне сяйво, а не мігрень. Магнітосфера Землі нейтралізує електромагнітний вплив нашої зорі, тому малоймовірно, що його може відчувати організм людини.

Втім, багато людей жаліються на мігрені та сильний головний біль саме в цей період. Але підтверджень, що саме активність Сонця викликає ці симптоми – недостатньо. В одному з досліджень було проаналізовано 63 мільйони твітів, що містили слова “мігрень” або “головний біль“. Графік активності таких повідомлень був зіставлений з графіком активності Сонця, і в кінцевому результаті взагалі не збігався. Натомість є дослідження, в яких показано кореляцію між геомагнітними бурями та ризиком інсульту у певних групах. В цьому випадку механізм зв‘язку необхідно вивчати додатково.

Як може впливати погода на самопочуття. 💆‍♂️

Є погодні фактори, які мають зрозумілі механізми впливу. Наприклад, холодне сухе повітря підвищує ризики нападу астми, а також подразнює слизові оболонки, що полегшує інфікування вірусами. Очевидно, що дуже високі або дуже низькі температури можуть спричинити виникнення певних хворобливих станів, а їхня різка зміна може негативно вплинути на захисні функції організму. Тому повністю заперечувати вплив деяких погодних умов на здоров’я не варто.

Якщо ж відчуваєте якісь симптоми чи погано почуваєтесь – зверніться до лікаря та не звинувачуйте в поганому самопочутті магнітні бурі.

❤️Дбайте про власне здоров'я з B.Well!